Followers

Wednesday, September 10, 2008

tulunnnnnnnnn.........

saya nak update..tp xde cerita..boleh x gitu? iskh.. ingat sabtu ni nak p beli kain langsir la.. (tetiba je dpt idea ni..harap en abu setuju.... :))sempat lg rasanya jahit klu blk raub mggu 20hb tu..mcm besa daku jahit lurus jek..so far setakat ni x penah tempah lg..suma sy jahit sendiri..dah ada 3 set suma jahit sendiri... senget sket2 tu kira boleh cover la.. hahaha udah itu je yg pandai.. save sket duit.. beli kain utk satu umah klu x sempat jahit pas raya br sy jahit..yg penting ruang tamu, pintu wash area n tingkap dapur dulu ...iskh x suka tgk togel..klu nak tau ngan pintu tandas pun sy letak langsir tp bhgian atas je la..idak la sampai ke bwh..sampai ari tu kwn asben sesat nak cari tandas..dia ingat pintu bilik..pasal siap blangsir..hahaha....

korang plak camne? suma dah settle ke utk raya ni? km al-hamdulillah tggl bj utk en abu n tudung raya sy tu je la kot.. yg lain2 dah settle..insya-Allah x la kalut sgt...klu nak tau bj kurung sy n maryam bulan 8 ari tu dah siap..hahaha bukan apa lambat2 nanti leceh.. kan nak guna duit byk..so klu dah beli kain pastu amik x terasa sgt duit tu kuar... tggl sket2 je la.. opss ada lg x beli.. bekas biskut raya.. ari tu beli utk umah kedah jek...x de yg bkenan di hati utk umah sendiri.. mggu ni misi mencari bekas biskut raya..yiehaaaaaaaaaaa....jalan lagikkk...xpe pasal sy dah chotie..hahaha (gelak jahat)

19 comments:

zAnA said...

cayalah sue...
mmg jimatkan kalu jahit langsir sendiri nie...klau tak mau ratus2 gark ler habis semata kat langsir jer...
cam zana, beli kain...antar kampung...mak i ada kan...kekadang tu.....zana jahit sendiri...tapi cam sue ckp ler....sumer lurus...xde ler nak scarlop ker...nak ropol2 ker....senang citer......

wah, bekas kuih baru nampak raya tahun nie....
xpe sue.....janji puas hati...

Hirda Ibrahim said...

sue, nanti ku pi tempah langsir kat ko je la. aku ni semua ready made curtain by JUSCO.. ha ha ha..
ooo choti yek. aku awal2 posa dh choti 3 hari. hihihi..
bekas kuih kat umah aku kat kl ni aku beli last yr kat carefour alamanda. ok la.. kalu x salah aku rm20++ je. simple. x dak corak2 bunga.
ko mcm tak tau, aku kan tersangat le x suka menda2 yg ada design2 bunga. ko tgk pinggan mangkuk aku dh le. semua abstract je.
tgk2 ko.. baju kurung aku this yr tailor tu hentam jahit manik berbunga2.. aku rasa nk nangis je...
kami baju semua dh settle. kuih raya, aku buat choc chips cookies je (walaupun x start pun lagi). tinggal nk tukar duit raya je lagi.

Jasfyra said...

sue, cian ar tetamu ko sampai tersesat cari tandas ek...akekekeke.aku pun ada ura2 nk wat langsir separuh kt pintu tandas.biar org sesat cari tandas umah aku..hahahahaaa

aku sama ar cam ko..dah siap awal.cuma tambah sket2 je..

tang langsir tu, terror ar ko jahit sendiri sue...aku ni kena mintak tolong mak aku.tp aritu aku dah tanya dia leh tak tlg jahit..dia kata "xboleh, dah closed" ala...mak aku ni, ngan anak pon nak berkira...wakakkaa..tp ye ar,kalo dia jahit langsir aku,langsir dia lak xsiap kan.

aku ada gak ckp kt dia biar aku jahit sendiri.dia xbagi dah.....sbb nya pernah dulu aku patah kan 8 batang jarum mesin dia..muakakakakaaa..terus dia haramkan aku jahir pakai mesin dia..aku rasa nak beli je mesin jahit sue.mahai ke ek?tp aku xpandai menjahit..tempah kat ko je ar sue...hehehehe

Sue@MamaMaryam said...

zana ~ hahaha tu la dia.. save tau jahit sendiri..xde masa nak ropol2.. simple2 je..cantik juga...hahaha gile syok sendiri aku ni.. haah xde bekas kuih raya la..ada sebenarnya tp patern lama..mak kasi ..klu x jumpa aku hentam je pakai yg tu gak arr..ala nak cari yg besa2 jek..

Sue@MamaMaryam said...

hirda ~ aku x thn nak gelak ni hirda.. so feminin la ko raya ni ek.. ada manik tu.. hihihihi xpe la..sakan sket ye x?

aku pun nak cari bekas yg simple.. tp aku ni bukan boleh harap..aku pantang nampak kaler merah..kang ada bekas ada bunga merah harus aku amik.. huwaaaaaaaaaa pastu xde la nak beli yg mahal2 ni.. yg besa2 jek.. lg murah lg bagus..

cepat la buat biskut tu..klu senang leh aku buat.. aku x mo biskut yg susah2..klu boleh aku golek2 jek..xde tekap2..padahal dah siap beli mcm2 penekap nih.. hahaha xpe thn depan leh guna..

aaaaaaa nak tempah ngan aku..hahaha sanggup ke ko klu tetiba langsir ko senget sket.. hahaha baik ko beli jek..

Sue@MamaMaryam said...

zuera ~ kahkahakah...ko ni.. ko tekan kuat sgt kot tu yg sampai patah jarum..aku so far x penah patah tp bengkok pasal tebal sgt kain tu... beli la klu offer..aku ingat nak beli gak la.. tp aku x reti guna mesin letrik.. mak aku punya manual.. x ingat cap apa.. tp lama dah.. berat nak mampus klu nak angkat..

nak tempah? x yah arr..kang sakit mata ko tgk..senget sana-sini..hihihi

ooooo nak sesatkan org ek? hahaha..kena letak papan tanda la klu cenggitu...

Cik Puan Mimi said...

wah berlangsir baru nampaknyer yer tahun ni.. best ar.. kak mimi tak tukar langsir tahun ni.. guna tahun lepas punya.. yang kelakar tu, langsir dan sofa sama corak tau.. pastu langsir masih elok lagi, tapi sofa ya allah, kusam dan comotnya.. ialah ada kesan susu anak la, coklat la..nak kena anto cuci ke kedai dobi..

akak pun ingat nak beli jugak bekas kuih raya, tapi kalau baru order kuih tat, oat dan rempeyek, pastu ingat nak buat cornflakes.. so kuih tahun ni memang tak banyak.. pasal tahun sudah2 dulu, asyik tak abis dan masuk tong sampah jer.. so tahun ni dah serender tak nak beli banyak2..

lieya_latif said...

sue, rajinnye hang sue...meh sini nak tabik spring sekali...toing!!!!!!!!!!! lieya ni mmg jari bangku (eh ade peribahasa camtu) he he e hhehe...mmg lemau bab jahit2 ni....sue nanti next time leh upah ko jahit langsir yeak....kih kih kih ....

lieya tak tukar langsir pun...dok kuarters ni takde moodlaa nak tukar2 langsir...lgpun tingkap kat umah kuarters ni panjanglaaa...membazir kain jek kalo buat (dasar kedekt) ha ha ha ha....tgu le dok umah sendiri nanti....kui kuik ui (berkurun lagi tu)

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah tailor sue.. menjahit langsir..tabib spring kak iena ngan sue ni..kak iena tak ganti pun langsir taun ni sebab tak pindah umah baru lagi..
Kak iena mcm semua dah hampir settle, tapi tak leh p shopping complex..mcm ader jer baju budak2 tu tak cukup lagi..keh..keh..

eiNa said...

hee ghajinnya sue.. bleh bwk aira beghaya kat umah mak cik su ni.. ;)

Sue@MamaMaryam said...

k.mimi ~ sy bcadang nak buat sama corak gak arr kak..hihi tp x tau la sempai pakai raya ke tdk..poyo jek..tah2 x jadi.. muahahaha.. biskut raya maybe buat 1-2 jenis je lagi..tempah pun ada gak..2 jenis jek..

lieya ~ hahaha ko ni..siap tabik spring tu.. ala aku jahit besa2 jek..xde la lawa beno..boleh la buat pakai sendiri..

Sue@MamaMaryam said...

k. eina ~ hihi akak ni..x yah tabik rugi jek..sy jahit lurus je la.. xde nyer ropol2 tu.. xpe kak byk masa lg nak shopping :) chaiyok2...

k.chik ~ boleh2 silakan lah.. x sabo nak gomol si gemu ituew..muahahaha

Me said...

kih..kih..lawak aa yg tetamu rumah ko dtg ingat pintu toilet tu pintu bilik.
awalnyer siap da baju kurung korang..bagus la..aku lagi 2 minggu posa baru sibuk cari kain..ntah apa2...ohh..sempatkah siap baju rayaku itu?

`aza`~ummie afiq~ said...

cayalah sue...pandai buat kuih..pandai jahit langsir...save en. abu..hahahahhaa...bagus betullah sue...kak aza tempah jeerr dgn mak...kalau dia tak nak jahit...tak beraya dgn langsir barulah kami :) last week baru gi beli kain kat harrison...ok gak design2 dia...
p/s: sue...silalah jenguk blog kak aza yg baru yeerr :)

mrs hafiz said...

mak aii memasing sakan..
aku gi raya rumah korang je la..tp jgn dtg rumah aku..sebab..
aku mmg xde kat rumah..heheh
xdelah..

aku x prepare apa pun, aritu nak beli kain langsir, tp x pergi2..
then bj hubby n bb pun x beli2..
aku rasa tak beraya kot thn ni..ntahla.. dah brapa thn aku raya dgn xde moodnye..

btw aku kerja. volunteer.. asalkan staf aku semua happy..hahaha

mrs hafiz said...

aku cuti pas derang balik raya kot.. takpun, hujung tahun..aku pun x kemana, ILs aku raya sini..

dah few years tiap2 raya/puasa, sure ada perkara yg sedih berlaku..
so family kitorg tak sakan sgt la time raya.. raya 1 syawal, sehari je..

Sue@MamaMaryam said...

mimi ~ hahaha sila kagum ye..thn dpn ko beli kain siap eh.. nanti ko akan lega cam aku.. muahaha..ala beli pun ok..aku tempah pasal nak sama ngan maryam..

k.aza ~ bukan pandai kak..sy hentam jek.. ala bukan ada org nak dtg umah pun.. mkn sendiri jek..ooo bagus gak tu..sy akan jlnkan misi cari kain langsir mggu ini.. yeayea..akak pun ada "rumah" br ek..insya-Allah sy jenguk..

maria ~ wuyoooooo bagsunya ko keja..hihihi xpe la family ko ada sini..plf kasi cuti free tau..ari jumaat tu..besh.. so km amik 2 hari je laa.. lama x blk kedah weh..

sabar ek..tu maknanya Allah sygkan korang suma..tu yg dugaan dtg.. aku ni 1st raya tanpa abah :( camne ek.. sian mak aku..

Nandre The Legend said...

qibby, raya adalah satu hari untuk merayakan kemenangan. Oleh itu marilah kita sama2 bergumbira walaupon tanpa baju raya yang baru...

Wallahualam.

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails