Followers

Thursday, September 04, 2008

Tamin Maryam :)


dulu maryam suka sgt makan tamin nih ...nasib arr leh mkn 5-6 biji satu hari..klu x mau dia melalak..tp sejak ayah belikan tamin yg boleh kunyah ala-ala jeli tu ( pic lupa nak amik arr).. hadoii x mo dah tamin tablet ni.. siap kata.. tanak tamin ni nak yg tu...... abeh sapa nak mkn tamin ni? mama&ayah dah tlebih sudah tamin2 dlm badan nih.. tamin baru ni mahal sket arr..ada 12 paket jek dlm satu tin.. tin ni plak leh buat tabung bila dah abeh suma... tu yg mahal kot...huhuhu maknanya sebulan ayah kena beli dua tin = 24 paket.. xpe arr asalkan maryam sihat..

ni N3 terperam lama dah dekat 1 bulan rasanya lebih kurang time yong buat N3 tamin chem.. masa tu dah buat n simpan as draft x publish pasal xde pic tamin yg chew tu...asyik lupa jek.. hurmm publish je la yg ini..


ingat mggu ni nak buat biskut raya lah.. ujung mggu je pun ada masa..hari keja minta maap lah.. x larat weii.. sabtu lepas belum posa lg sy dah p beli brg2 nak buat biskut tau..padahal x tau lg nak buat apa..beli je tepung n apa2 lg barang yg agak2 nak guna....huhuhu hover sggh... ada mggu ni 6&7, pastu 13&14, 20&21 tu jek..27 nak packing barang2 n bj nak blk kg.. insya-Allah thn ni km raya kt Kedah dl pastu br pahang.. 28hb btolak ke a.Star.. 20&21 tu maybe nak blk raub..buka posa ngan mak.. so ada pun mggu ni n 13&14 tu je yg free.. doakan sy bjaya buat biskut raya ek.. hihihi harap2 ujung mmgu ni @ mggu dpn sy "cutie" dr posa.. br beshh buat biskut.. sambil tu leh minum2..mkn2.. hihihi ..jahat tol..

17 comments:

wanie said...

irfan pun makan appeton...multivitamin with lysine tu...tapi sekarang dia dah bosan...makan main2 je

Hirda Ibrahim said...

tamin jelly tu pun ada kat umah. hardy mkn main2 gak. penat aku kasi. how much aa setin? hardy dpt free as goodie gift time kenduri umah paed hardy dulu. mentang2 la doctor ko, dia kasi tamin as goodie kat budak2 tau...

selamat membuat biskut sue, aku pun nk buat sabtu ni gak.. semangat nihhh... he he he

Nandre The Legend said...

alhamdulillah, sempena bulan posa yang mulia dan barkath selamat nie, aku dan company ingin menyampaikan uchapan selamat berposa dan selamat menyambut hari Malaysia 16 september 2008. satu tarekh keramat buat org2 malaysia.

idup melayu

Sue@MamaMaryam said...

wanie ~ budak2 cepat bosan kan? sama mcm maryam klu mood baik abeh la dia mkn.. klu x..siap suap kt kite jek.. hahaha

hirda ~ wuyoooo doorgift kasi tamin tu.. hehehe..ko nak beli tamin ni survey dl tau.. aku dah tkena..rm19.90 setin..gile mahal..sebulan rm40..isk.. pastu dpt jumpa kt satu farmasi ni rm12.90.. gile jimat..

Sue@MamaMaryam said...

en nandre ~ mmg sgt2 keramat en nandre pasalnya..hihihi 16 sept tu adalah hari lahir saya ye..sila ingat!!! x lm lg besday sy tau..yiehaaaaaaaaa

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

betullah sue..kak iena baru jer beli tamin kat Jannah..3 botol kau..hah amik..ader ker dia kater ubat..nak "ler"gula gak...adoiiii..
nanti kak iena buat entry tu yerk....

Sue@MamaMaryam said...

k.eina ~ hahaha jannah pun suka tamin ek? 3 botol sekali beli iskh... byk tol..stok utk bape lama tu kak? jannah pun mkn tamin sama yg mcm maryam ke? sedapkan .. sy suka gak ..kdg2 dia x mo kn dia supa mulut mama & ayah gak..

Nazathul Hamimi said...

kak mimi tak boleh nak bg tamin ni kat farhan sebab kalau dia nak dia takkan makan 1-2 biji..kurang 10 bijik dia nak bedal.. dia ingat gula2.. kang ada yang terlebih dos plak ... tu yang malas beli.. hehehe jahat tol mak dia ni kan..

sue nak buat kuih apa?? kak mimi tak pandai buat kuih (dah ler tak pandai, malas plak tu nak blajar).. tapi hanya boleh buat biskut cornflakes jer.. (ala main campak jer).. ingat nak buat satu jenis jer, cukup la biskut air tangan sendiri.. lain2 beli ajer..

tapi kali ni dah nasihatkan diri sendiri, tak mau beli banyak2, sebab setiap tahun, lepas abis raya, biskut/kuih pasti ke tong sampah.. huhu..

Shais said...

salam,

anak-anak saya kalo gan tamin ni oooi mak.. kalo tak kawal sehari boleh habis....tambah-tambah yang jelly tu...sedap katanya.


selamat membuat kuih yer...tahun ni saya tak buat...dengan sikecik ni silap-sila kitorang main tepung sekali...hihihi

Jasfyra said...

tamin tu sama ar ngan dina n arissa nya..hehee.sue nanti upload ar yg tamin jelly tu ek..nk tgk gak

wah, kemain semangat ko nk wat cookies..best2...bagus camtu sbb skg ni sekut raya suma naik harga kan.mahal.....aku pun rasa cam nk wat sekut raya gak..insyaAllah...

Sue@MamaMaryam said...

k.mimi ~ hahaha..memula dl maryam gitu gak.. kejap2 mintak..lelama dia boring sket.. la ni amik 4-5 bijik je..sejak ada tamin jeli ni x layan dah tamin tablet tau..

x tau lg nak buat biskut apa..maybe conflake kot..yg senang2 jek, biskut butter.. hihihi..sedapnya..bila tgk geramkan..beli je..pastu x abeh.. k.mimi bw opis arr kompom abeh..

shais ~ hahaha..sedap tau tamin jeli tu.. sama la.. maryam pun kompom bz sama nanti..sy buat kek pun dia kunmain lg nak nolong..

zuera ~ okeh..nanti aku tepek ek.. hahaha smgt nak raya beb !! mahal la nak beli.. aku takut x sedap...macam la aku buat sedap..hahahahaha

zAnA said...

batrice pun mkn tamin tu sue....memula kasi oren....pastu skang amik yg strawberry....
sama arr...ikut mood dia nak makan, dtg mood nak makan, x cukup 1-2 biji..berbiji....dtg mood ngengada dia..paksa camner pun dia tak mau...siap main campak2 kat mama dia lg....bebudakkan sue...
nak gark ler try yg jelly tu sue...

semangatnyer sue buat kuih...zana sama ngan kak mimi....x reti + malas....thn nie azam x mau beli bebyk coz' lepas raya sure masuk tong sampahnyer...membazir kan.....
kalu buat lebih tu..leh ler pos sebalang ke kluang erk.....

sue, camner sue kirim ngan kak ct belikan bj maryam erk.....ingat nak kirim beli baju ngan kak ct ler...cantik2 gown maryam yg kak ct belikan tu...

masniza said...

sue baguihnya anak dara ko ske makan tamin..kanda aku kena beli yg liquid pastu + dlm susu..yg tablet tuh dia xnak..at last aku yg kena abehkan sume..geram betul..

weh apesal ko rajin sgt wat kuih raye nie..pelik aku..keh..keh..aku xpnh wt kuih raye..men order jek..sbb aku xtau buat..hahahahah...

Ayong said...

klau chem.makan tamin mcm makan gula2 dibuatnya...hehehehehehe.
wah hang dah beli barang2 buat cikut raya ye?? meh sini aku nak order leh???? muahahahaha

Sue@MamaMaryam said...

zana ~ huhu penat aku kasi komen panjang2 kt blog ko..sekali x kuar..citttttt sabo je la.. hahaha

sama la zana..klu mood x baik..mulut km ni disumbatnya ngan tamin dia tu..adoii

haha smgt la..aku suka pasal rasa puas je dpt buat sendiri..aku pun bukan reti tp aku suka msk kot.. padahal syok sendiri..hahaha..

ko nak kirim gak ke? ko email dia cepat.. ari ni dia nak shopping tau.. cepat2.. leh dia kirim sekali ngan bj maryam..

Sue@MamaMaryam said...

niza ~ dl aku pun bg yg liquid kt maryam..kuning jd susu dia.. sejak umo 1 thn bg tablet.. lani x mo dah.. nak jeli jek.. iskh..

mahal la kalu beli semekut raya.. aku kan kedekut.. hahaha..xde la..aku suka buat.. bukan byk pun.. sebalang kecik jek... klu byk2 kang mau aku buang tepung tu bila dah letih..bukan leh pcaya aku nih..

yong ~ haha..maryam siap kunyah ko tau.. nak order ke? muahahaha..nanti org mkn derang kt..sapa yg br blaja buat semekut dia.. dah tentu ada yg tebal ada yg nipis.. aku hentam jek..hahaha

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails