Followers

Monday, September 22, 2008

sudah siap...

ni dia langsir sy..jgn pelik ek.. langsir ni ada 2 kaler..merah n gold.. byk pic dlm kamera ini..tp cu mir nak pinjam utk raya plak.. tggl je ..nak transfer pic x leh pasal lappy x bw...so ni yg ada dlm kamera en abu...boleh la.. tgk x sy tibai je guna benang putih pasai..konon pg2 sabtu tu nak beli benang tp benda lain yg daku rembat..hahaha.. selesai sudah langsir ku.. esok lusa nak gantung arr..chewahhh...


hari ahad plak..buat biskut nih.. senang gila buat biskut ni dan yg penting sedap di tekak km.. sapa nak buat??? angkat tgn..hehehe..ni biskut sapa yg x pandai pun leh buat...betoiii x pcaya try buat.. sy ni malas sket nak buat biskut yg mcm2 benda nak taruk dlm adunan.. biskut ni fav abah tau... aisehhh teringat plak kt dia..

mak kt nama biskut ni biskut golek kelapa..(hentam je la ehh..)

2 cawan tepung jagung
2 cawan tepung gandum
2 biji telur
1 cawan gula
1 1/2 cawan marjerin @ sampai lembut adunan
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu kecil baking powder
1 tin kelapa kering

gaul suma..uli sampai jd doh yg x melekat kt tgn.. klu ada lekat2 tu maksudnya lembik..tambah tepung sket... pastu golek kecik2 cam besar guli..pastu golek2 dlm bekas yg ada kelapa kering didalamnya... letak atas dulang .. pastu amik ceri letak atas guli2 td...tekan sket..br lekat..dah siap... bakar hingga msk dlm 15 min..agak2 perang muntot dia udah la.. settle..leh dpt 2 botol kecil klu ikut sukatan seperti diatas..

15 comments:

Mimi~Najeeb said...

combination kaler yg menarik - merah gold..aku sukaa :D
pagi2 ni aku tgk biskut ko buat jadi lapar pulak..kreookk..haa dengar tu perut aku da bunyi..huhuh

Zanna_MamaBatrice said...

hu hu hu
langsir kita sama kaler ler sue...
i suke tau.....

waa...miskut raya ler...miksut raya dulu2 lagi sedap kan sue....ada buat lebih tak? nak sebalang...hik hik hik

eija28 said...

wah...dah siap projek langsir sue....rajin sungguh!!!siap buat kuih raya lg...kuih feberet aku tu sue....mai lor sebalang kat aku...maryam x kacau sue ke buat kuih rayo?

Fateen said...

amboi..ghaye sakan nooo...kami gak yg x berganti langsir tahun nie..plan tu ada tp x jadik..apsal fateen xleh nak masuk fp sue?ohya adakad ghaye utk sue kat fp, nanti dtg ambil ye..

`aza`~ummie afiq~ said...

inilah dia baru dikatakan isteri & ibu mithali...langsir...kuih semua buat sendiri...cayalah sue :)

As mama Adriana said...

wah... semangat raya erk sue....
caya la... kang cheq conpius la blogspot ni....
so still rajin hapdet kat fp x...
caya la ko sue... sumer leh buat

i'm ソソ said...

wahh..langsir dah siap...kuih raya pun dah siap...mood raya sudah tiba loooo

lieya_latif said...

wah sue...betul2 mood beraye ni...langsir n kuih dah siap dah....best2....eh simpan sikit tuklieya tau...tahun nak gi raye umah sue laaaa....he he he he he eh

sue, bentuk ala2 kuih suji kan...tapi mesti lagi sedap sebab ade kelape golek2...nyum nyum

Hirda Ibrahim said...

sedap la pulak aku tgk.. nk try la..
makacih puan sue, coz kasi recipe.. ;)

Mama Mya said...

wah cantiknye langsir tue.. biskut tue nampak cam sedap jek pos sini sikit hiks.. lajin laa sue nie..

selamat berpuasa & salam aidilfitri

re = cik mya kena pasrah kena bungkus hiks coz buas sangat

Ayong said...

pergh...nanti bila aku nak nasuk umah baru awal tahun depan..aku tempah akt kau lah buatkan aku langsir leh????

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

best tul ni rayer kat umah sue ni..ngan langsir baru tu..cantik buat backdrop gambo family ni...
Kiter tak nak buat gathering raya ker???

Jasfyra said...

cantik langsir ko sue...suka sgt kaler tuh..
wah, buat kukis lg ye..ngk resipi je dah tau mesti sedap..nak try buat mls lak..hehehe
skg mls ar nk keje...mood raya tu dah berkobar2..kakaka

mrs hafiz said...

dah siap dah lgsir dia.. aku lom bli kain lagi..

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails