Followers

Wednesday, September 24, 2008

M-A-L-A-S

nape la sy sering malas2 sejak akhir2 ini..??? rasanya gara2 mood raya ( salahkan raya plak..hiks ) & kerja yg melambak nih.. bila kerja dah byk sgt mula la MALAS nak buat..uhuksss.... help..help.. nak update (mlm ni 23/09) pun malas....tp rindu nak update.. pastu kamera pun elekkk lg la bertambah xde mood..

ingat nak scan pic sy zaman kurus dl..tgk la klu rajin leh arr sy buat n3 khas.. tp korang jgn gelak..dl daku kurus ya amat.. 42-43 kg jek.. pastu tekad nak naikkan..ye la sekeping jek.. jd la 45kg..dekat2 nak kawen makin senang hati naik 48 kg... klu ikut ketinggian sy ni dlm 50-55kg kira cun la.. lepas tu time peknen kan maryam jd 74kg..huhuhu berat sggh..tp maryam kecik jek..mama dia membesar bagai johan.. jiran atas umah siap kt...tgk dr blkg muntot besar tu tau dah..mesti sue... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pas bersalin jd 58kg jek.. pastu tanpa sedar naik..naik..dan naik sampai la ramai kt sy dah gemuks...64kg kooo..hambek.... pastu br la rasa nak kuruskan badan..dl pakai saiz 40@42 la ni 44...x sokaaa.... diet sendiri jek..so hasilnya dlm masa 2 bulan ni turun 5kg sajokkk.. adakah maknanya sy kena amik JDM gak??? xpe ke..takottt...

ngantoks la..later sambung...

11 comments:

lieya_latif said...

sueeeeeeeee!!!!!!!!!!!! upload cepat gambar ko kurus....aku dah tak sabar tahap cipan dah ni....

sue, ko same la cam aku sue....sebelum kawin (zaman anak dare) aku kuwus meleding...berat lebih kurang ko laaa (40 -42kg)...siap minum susu weight gain appeton tu ...ade laa dlm 5 bulan aku amik bende tu....naik le sampat 45kg....

bile kawin terus naik mendadak2...lagi2 pas pregnant kat mija...mase mia aku maintain lagi beb!!! he he heh e...naik sampat 59kg....

pastu sekrang sibuk nak kurus balik ...minum JDM laaa, minum Lax 5 laaa....ha ha ha ha bile pikir2 balik....kelaka perangai kite ni....

Jasfyra said...

mihahahaa...kita ni masa kurus nk gemuk.masa gemuk nak kurus kan..pelik sungguh ar..

ni aku pun rasa nk beli je jdm yg trial pek tuh..ari tu dah turun 2kg..pastu naik lak 1kg..turun 3 kg...naik balik..tensen seh...nak beli jeans pon kena pikir bnyk kali.bukan apa...malu lak tgk saiz pinggang sendiri..kakakakaa

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

cepatlah dah tak sabar ni nak tengok gambor sue kurus..dapat kak iena bayangkan ..keh..keh...
Kak iena ni tak pernah raser kurus.. itupun maser kebner chicken pok tahun 2004..kuruslah kejap..pas tu lepas bersalin..ader ler 2, 3 bulan kurus..hu..hu..hu..

Are Pok said...

wah sama lah sue kita.. kalau kerja manyak malas nak wat kerja.. kalau kerja sikit lagi laa malas kakakaka (tue saya lah tue)..

wah x sabor nak nengok gambo sue..

Sue@MamaMaryam said...

lieya ~ tunggu..hahaha aku tgk ko dah kurus dah lieya.. ok dah tu..

zuera ~ itu la pasal.. aku bukan apa nak kurus pasal kaki aku sakit klu aku gemuks..kaki aku kecik.. kena maintain la..

k.eina ~ hahaha ye lah2..tgk klu leh sy scan hari ni sy buat eh..hiks.. tggu...............

Mimi~Najeeb said...

Sue..haku ni tak pernah kuruih..aku ingat last sekali aku kurs masa 17 thn..pastu aku membesar sedikit demi sedikit tanpa henti sehinnga kini..hihi..
Dulu rasa cam nk diet..tapi bila pk..dugaan nak diet bukan senang..pastu en hubby ckp dia suka badanku yg gempal ni..ihik..jadiknya..kansel la nak diet..Tapi mommy aku suh diet sbb kalo peknen lagi takut bertambah gomok cam badak air..huhu..payah tu nak turun

Sue@MamaMaryam said...

mimi ~ hish ko ni..diet utk jaga kesihatan ok..ala aku bukan nak kurus sgt.. tp nak kurangkan berat sket je..kaki aku sakit la klu berat lebih dr 60kg..

xpe..ko comel..aku ni..huhuhu janji hepi eh...

Hirda Ibrahim said...

sue, 40 kg ++ zaman aku sekolah menangah je..
masuk uni, berat aku 55-56. pastu keciwa berchenta + stress study..jadi 50kg. lepas kerja, & kerja plak asik duduk ngadap pc je... bontot pun sudah naik dgn jayanya..
so dia naik naik naik... sampai 58kg.
time kawin berat aku 56kg.. kononnya diet aa b4 kawin.
pastu naik. biasala senang ati.. ;)
pastu time mula preggy berat aku 60kg. time dekat2 bersalinkan hardy berat aku cecah 80kg ok? aku rasa cam anak gajah je berjln2. pas bersalin, paing kurang berat aku turun 62kg je. pastu maintain sampai now...
lemak2 tepu susah nk buang...huhuhu...

mrs hafiz said...

amik la JDM, diana ada jual..mana tau berkesan.. hehehe, aku teh herba abg musy tu kiv la bulan pose ni..hehehe

Seri Nuang Shah Alam said...

bulan posa memastikan kita turunkan berat badan, jangan makan banyak2, nanti tak larat semayang maghrib...

oleh itu, setiap pagi, lakukan aktiviti kecergasan bersama Abg Jem.. satu dua tiga.. tiga lagi...

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails