Followers

Tuesday, August 05, 2008

Maryam oh Maryam


:-D :-D :-D :-D :-D Maryam klu mood dia baik.. siap nak pakai tudung tau.. tp ayah selalu kata mcm angkasawan pasal tudung ni keras tang depan tu.. LOL LOL LOL ni la sempat amik pic dia.. seperti selalu dia sengih..maryam x reti senyum klu disuruh..klu ada pic dia senyum tu mmg candid la tu.. hohoho sengihan plastik nih... mama&ayah mmg geram klu tgk muka dia masa pakai tudung..kena gomol la lepas tu....

*******************************************************************************************************
Tarikh : 3hb Ogos 2008
Masa : 6.30 ptg
Tempat : CCD 5118 (otw ke shah alam dari raub)

mama : esok mama work, adik p school ye?
maryam : tanak...(muka sedih)
mama : mama kena work...
maryam : ayah?
mama : ayah pun work jugak..
maryam : adik nak dok ngan mama...
mama : tak boleh la sayang..adik p school...mama, ayah work...
maryam : adik nak dok ngan mama (sambil peluk mama kuat2 n nak start merengek dah)
mama : :-( :-( :-S ok2..(sebak sgt, nak sejukan hati dia, esoknya kena p gak taska..sowi syg..cuti kite p jalan ok)

# maryam dah besar n tau rasa sedih kena tinggal :) pastu faham apa yg mama & ayah ckp :)


Tarikh : 4hb Ogos 2008
Masa : 9.00 mlm
Tempat : kt umah

maryam : mama jom tulis..(sambil bw pensil n buku)
mama : adik tulis mama tgk ye..mama sakit kepala
maryam : atit (sakit) ??? sambil picit kepala mama
mama : :-) ye sayang..
maryam : adik buh ubat ye...(bgn n cari vicks)
mama : :-) tenkiu adik...
maryam : tak jumpa pun... ( hehehe mama tsimpan tempat lain la dik..maryam tau ktne selalu sy letak vicks..tp dia x jumpa..sowi len kali mama x alih dah )
mama : takpe la dik.. adik tolong picit jek..
maryam : sayanggg mama (getar je sora dia, maryam picit kejap jek..hehehe dia bz nak main arr )
mama : :-( sayanggg adik jugak...(sebak weh )

# maryam dah tau kasih sayang :-D , dah ada sifat perihatin, pandai cari ubat utk mama/ayah klu km sakit... al-hamdulillah


maka sedarlah mama n ayah yang maryam dah makin besar, matang... ;-)

*** updated @ flora 3 11.30p.m

14 comments:

Intanaziela said...

aduh..sejuknya hati tengok anak dara tu bertudung....:)

Nazathul Hamimi said...

bagusnya maryam.. dah pandai bercakap dah.. dah boleh diharap tolong mama.. sejuk perut ibu mengandung... harap2 maryam jadi anak solehah yer sayang..

farhan pun dah pandai picit kaki kak mimi kalau lenguh2... :) kekadang dia tumbuk2 kaki.. tapi bukannyer tumbuk ganas, tumbuk ala2 manja gitu..

Kak Yong said...

alahai maryam nih..mmg bijak lah..petah cakap...
tu kiut lah bila pakai tudung..kalau chem pun harus sesaat dua je la nak pakai...

Sue@MamaMaryam said...

intan ~ hehe..tu kalo mood dia baik..klu x sikat rambut pun xmo tau..

k.mimi ~ ye la semoga anak2 kite jd anak yg soleh & solehah.. farhan pun pandai amik ati k.mimi ...rasa hepikan tgk anak boleh harap ni...

yong ~ yong itu mood tgh baik.. klu x sama je budak2 nih..

SSulieana said...

alalala maryam mucuk mucuk tuh....

Mommy Lil' N said...

da big girl dah Maryam ni..pasni kalo dpt adik senang..bole tolong mama dia jaga adik jugak :)

DinArissa said...

xkisah ar cam angkasawan ke apa sue
yg penting anak daramu tetap comel di hatiku....
kaler tudung lak kesukaan ku...hehehe.cumil sgt okeh

maryam dah besar..dah pandaickp sayang ngan mama n ayah dia..bagus lah gitu...semoga jadi anak yg taat ye sayang..

Sue@MamaMaryam said...

sulie ~ moga x lam lg ko plak ada musyuk musyuk.. :)

mommy lil'n ~ harap2..hehehe..rasa maryam dah ready kot..

zuera ~ hehe..geram kan tgk budak pakai tudung nih.. tenkiu moga anak2 kite jd anak yg solehah :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah.. wah maryam .. siap bergaya dgn tudung mama dia lagie .. bilalah dpt jumpa realife maryam & mamanya nie yer ;-)

shafa said...

Bagusnya maryam...Alhamdulillah sejuk hati ibu dia. Dah pandai pakai tudung dah dia tue..Weekend ni bawa maryam p mana akak?

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

alahai..kerenah ank2kan..dh beso lainlak karenah yer...ye x..

`aza`~ummie afiq~ said...

sukernyeerr lah tengok maryam pakai tudung camtu...cuuutee sangat-sangat....maryam dah big girl lah...dah boleh harap dah...tanya kat mama...bila maryam boleh dapat adik lagi :D

i'm ソソ said...

sejuknya hati...

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails