Followers

Tuesday, August 12, 2008

12.08.2008

Hari ni besday abah (12/08/1938-04/04/2008) yg ke 70thn klu abah masih ada... jd sy sedekah pisang (kt opis) n betik (kt taska maryam) semoga abah aman di sana. sy telah bjanji & mewajibkan kepada diri sendiri selagi hayat dikandung badan, selagi tmampu & tdaya setiap kali muncul tarikh 04/04 & 12/08 setiap thn sy akan bsedekah utk abah... dah juga pada setiap hari selagi lidah & hati sy mampu membacakan fatihah sy akan sedekah kepada org2 yg sy syg & umat islam yg telah pergi terutama abah.. sy juga sudah tiada FIL & MIL tp kasih syg sy pada mereka tetap ada wpun hanya sempat merasa sekejap... :( insya- allah pd ulang thn kelahiran mereka sy akan sedekahkan juga apa yg sy mampu... semoga Allah tempatkan mereka dikalangan org yg beriman...

setiap kali ingat abah ..sy rasa sebak yg amat sgt..mcm memikul batu besar .. mungkin kerana sy ralat kerana x sempat nak bgtau abah buat sekian kalinya yg sy sygkan abah.. mungkin kerana x sempat nak ucapkan terima kasih di atas kasih sygnya & segalanya yg dia berikan kepada satu2nya anak perempuan yg dia ada.. mungkin juga kerana x sempat nak bgtau dia bulan itu gaji sy naik.. ingatkan nak suprisekan abah mlm tu..nak belanja sup gear box..sy siap belikan limau n oren utk abah nak bw blk mlm tu... sudahnya....tp sapa tahu ptg tu abah pergi... mungkin juga sy masih rasa bsalah kerana bw mak dtg umah pd mggu tu...pasal hasben ke spore..klu ikutkan mlm abah mggl tu la km nak blk raub..tp abah pergi dl.. sapalah yg tahu abah akan pergi ptg itu kecuali Allah.. dah di takdirkan xde sapa yg ada masa abah menghembuskan nafas takhir.. hanya Allah tahu bagaimana perasaan sy setiap kali abah muncul dlm ingatan saban hari ...sy syg abah...sy rindukan abah buat selamanya...

18 comments:

Kak Yong said...

sue..sedihnya baca coretan ni...emmm selagi apa yg kita ada ni..harus kita hargai dan sayang kan..ada juga masa2 bila duk sengsorang tu terpikir mcm manalah bila kita kehilangan org yg kita sayang..esp parents kita...tima tu mula lah rasa tak keruan..rasa nak balik kg..nak peluk..cium diorang..nak mintak maaf atas segalanya..
yong pernah kehilangan..hilang atuk n opah...itu pun dah rasa mcm Ya Allah..terasa sgt kehilangannya..

semoga roh ayah sue berada di dalam rahmatNya..Al Fatihah...

Nazathul Hamimi said...

sue, bersabar yer, semoga allah merahmati arwah abah sue.. menitik air mata kak mimi ni.. kak mimi juga seperti sue, setiap kali teringatkan arwah abah, setiap kali la air mata kak mimi ni tumpah..

ahad petang, ada cerita mama oh mama lakonan azean irdawaty.. ending last mama dia mati, masa tu kak mimi dah menangis giler2 teringatkan abah, sampai farhan tanya "kenapa mama nangis"... kak mimi nangis sampai tertidur2 tau..

lagi satu tarikh lahir arwah abah kak mimi ni juga lahir pada bulan 10, sama dengan bulan kelahiran farhan dan emily, bulan 10 juga.. mesti masa nak celebrate besday dorang tu, kak mimi akan ingat arwah abah sekali

SSulieana said...

sedih....memang sedih...arwah bapak aku dh 16 tahun meninggal...mak lah org yg paling sedih masa tu...

DinArissa said...

sue, sedih baca coretan ni.semoga tabah dan sabar.rasa bersalah tu mmg xdpt nak elak..walaupun org kata org yg dah pergi xkan kembali.tp perasaan bersalah,terkilan,ralat tu mmg xdpt nak elak..
rajin2 sedekah untuk arwah ye sue.insyaAllah, doa dan sedekah dari anak2 akan sampai kepada nya..

nifalnin... said...

sue, aku sedih nih.. meh ar sini peluk aku... sabar yer... arwah abah ko antara yg terpilih utk 'pergi' dulu... al-fatihah...

ibu said...

salam kenal..sedih plak bc n3 kl ni,sbb my father pun meninggal x sempat jmp kami, n the neighbour said, he kept telling wanted to call me tp x dpt :(

Sue@MamaMaryam said...

yong ~ haah..selagi ada mak ayah n adik badek hargai la sepenuhnya..kite bukan tahu bila ajal kita..rasa klu ada kesempatan mcm2 sy nak ckp ngan abah... :( sy nak minta ampun mana nak tau kot2 dia kecik ati ke.. ..mcm2 lg lah..

k.mimi ~ :( sy mmg sedih sgt k.mimi... bila ingat mesti nangis..satu hari tah bape kali sy nangis sejak abah pergi... k.mimi bulan 10 sy bulan 4 pasal, abah pergi 04/04, besday maryam17/04, besday hasben 29/04, pastu anniversary 1/05... dekat2 je suma...

sulie ~ lamanya ...dah 16thn... sedih la... mak aku pun tp dia x tunjuk... aku tgk dia nangis masa org kapankan abah jek..pastu dia dah x nangis... tp dlm hati sapa tahu...

Sue@MamaMaryam said...

zuera ~ insya-Allah sy akan sentiasa doakan abah.. :(

nieza ~ ko arr dtg sini kapok aku... aku sedih ni.. sebak sgt...mesti cool klu ko kapok aku..huhuhu

ibu ~ hi salam kenal gak..tenkiu sudi baca luahan sy ni...aaaaaa sedihnya...apa la dia nak ckp ngan awakkan? abah plak masa tghari tu kol mak tanya bila km nak blk.. maybe dia dah dpt rasa dah nak sampai time dia.. elok2 pas solat jumaat dia eksiden.. :((

i'm ソソ said...

sue,
sabar...saya faham perasaan sue...sebab papa saya pun sudah tiada...papa saya meninggal umur 49 (2002)...memang tak sangka langsung...saya pun tak sempat nak bagi tau dia, saya sayang dia...tak sempat nak bagi dia rasa kemewahan...
banyak-banyak sabar ya...ayah kita tetap dalam hati kita walaupun sekarang dia berjauhan dengan kita...

Me said...

Al-Fatihah utk Arwah..Semoga dia bahagia di sana..InsyaAllah..berkat doa anak2 dia..terharu dan sebak la baca entry Sue ni..buatkan saya insaf..

Sue@MamaMaryam said...

yy ~ tenkiu :) muda lagi bapa awak kan klu dia ada.. klu la masa boleh berundur....

mimi ~ selagi ada mak ayah ni jgn lupa bahagiakan mereka supaya x ralat mcm sy :(

Zanna said...

sue, sedih bc coretan sue kali nie...
berbanyak ler bersedekah utk arwah ayah sue...semoga pahala yg di peroleh terus kepada arwah....

Zana rasa beruntung sgt coz' kedua parent ada lagi...mertua pun sihat wal'afiat lagi....insya allah selagi mereka ada selagi itu ler kasih di curah dan bakti di tabur...

semoga arwah bp sue tenang dan di limpahi rahmat dariNYA...amin (al-fatihah)

shafa said...

sue jgn sedih ek...Allah lebih syg kan abah sue..InsyaAllah. Tunggu masa & ketika suatu hari kita pula akan dijemputNya, sama2 la kita bersedia.

Sue@MamaMaryam said...

zana ~ :( tah la zana, klu ingat abah mmg sy sedih..maybe pasal x sempat nak hadap dia kot...selagi ibubapa/MIL,FIL idup ni la nak berbakti...

shafa ~ hurmm..minta2 urusan kita dgn-NYA pun dipermudahkan :)

cendawanintim said...

Al-Fatihah tuk Arwah...

Bagus la ada anak yang tidak lupa pada parents nih...harap2 berkekalan...

Sue@MamaMaryam said...

cendawanintim ~ tenkiu..doakan semoga sy tetap ingat janji sy ... :)

yayang_aqish said...

Salam Perkenalan. I ina u ingat tak? add me ok. mamaqish@blogspot.com

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails