Followers

Thursday, July 10, 2008

Perkembangan Maryam - 2 thn 2 bln 3 mggu 2 hari


~ suka nyanyi.. mcm2 lagu dia nyanyi terutama bila naik keta..mama x leh nyanyi.. nanti maryam kt salah.. huhu
~ semakin pandai bcakap n buat ayat..sggh x sangka...selalu mama n ayah tkejut..tp bangga sgt2..
~ cepat merajuk... org yg marah tu yg kena pujuk semula klu x mlm2 ngigau sampai pg.. ikut perangai sapalah ni..iskh...cikgu dia x leh tipu ..so klu siang2 dia gaduh ngan kwn..cikgu dia akan pastikan derang bbaik semula.. klu x maryam akan ngigau n moody...
~ dah kenal barang/baju/hp n etc ..maryam tau sapa punya...
~ suka tgk album.. kenal n ingat nama hampir suma org yg dikenali...
~ suka tgk cermin then sengih2... cute sgt... klu nak p jalan2 mesti dtg kt mama then suh pakaikan dia lipstik.. calit la main2...
~ mama n ayah dah jarang dpt peluang pakaikan baju/suar maryam.. suma nak buat sendiri.. besar anak mama ni... cepat sggh masa blalu... rindu masa maryam kecik2...
~ pandai make-up main2.. klu tgk katalog leno/avon/cosway kt bahg make-up tu suka sgt.. mula la buh celak, eyeliner, blusher n lipstik kt muka mama... belajar kt taska la tu.. hihihi...
~ suka pakai inai... cikgu dia rajin sggh melayan... dah 2 kali dia pakai inai n sgt behave mengikut kt cikgunya.. gudgurl!!!

10 comments:

cendawanintim said...

comel sangat ler anak dara tuh...

mesti syiok ada baby girl, ditambah plak dengan keletah dia..

Sue@MamaMaryam said...

cendawanintim ~:) comot tu.. haah tp lasaknya sama jek mcm boy..ganas tau

Mrs. A said...

Sue...da besar da anak dara sorang ni...boleh la tambah lagi ni..hihih

Nandre The Legend said...

bukan main na puteri kayangan nie..
macham lain la plak aku tengok anak hang nie.. ari tu lain...

bule jadi sebab rambutnya sudah memanjang nie... nampak macham besaq la plak...

banyak ciri2 yang ada kat SMT nie yang ada kat Maryam nie... fulamakkkkkkkkkkkkkkkkk...

Sue@MamaMaryam said...

mrs. a ~ hehehe insya-Allah harap2 thn depan maryam jd kakak :)

daddy nan ~ hahahaha..ye kot..rambut dia makin panjang.. dah besaq dah... oitt amboi tang mana yg ngikut ciri2 aku itue ?

Nazathul Hamimi said...

wah maryam dah pandai nyanyi?? mesti dia nyanyi ikut rentak dia sendirikan? kalau si emily tu kita nyayi, abis dia tutup mulut kita, tak kasih nyanyi sebab dia nak nyanyi.. tapi tak faham apa bijik butir pun. hehehe

kalau dah girl tu girl jugak sue, kecik2 maryam dah pandai makeup, berinai yer.. mesti dah besar, pandai bersolek dan nak cantik selalu.. hehehe

mrs hafiz said...

weih.. tu astromax hampir penuh tu..
heheh..

anak dara dah pandai melawa.. kalah mama dia karang..

DinArissa said...

maryam pandai bersolek ek...
nanti cilok mekap mama sket ek..hehehe

sue, mmg pun akan rasa kejap je anak2 kita membesarkan..
bila tgk gambar depa masa baby lagi ler...

yahuu..tahun depan maryam nk jd kakak ek...xper..maryam budak bijak
mesti dia sayang adik dia..

Sue@MamaMaryam said...

K. mimi ~ hehe sama la k.mimi..maryam pun tutup mulut sy pastu kata mama salah..dia je yg boleh nyanyi..iskh.. ikut perangai sapa tah..mama nya bukan suka make-up nih..

mrs. hafiz ~xpe astromax aku dah handle..ari ni aku akan mem"bakar"... pandai2 bahagi masa :) insya-Allah suma akan ok... mmg dah kalah pun..baju nak pilih sendiri..ari tu p kfc maryam pakai bj spiderman dia ..hurmmm..geram aku...

Sue@MamaMaryam said...

zuera ~ hehe harap2 thn depan maryam akan dpt adik ..aminnn..

bila tgk kelakuan dia skrg mmg x sangka..dah besar.. boleh harap..tp kdg2 malas..hehehe...

dah x leh gomol dia sgt..marah klu org dok kiss dia..

Related Posts with Thumbnails