Followers

Thursday, July 31, 2008

yippieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


annual dinner 2008 hubby....al-hamdulillah hubby dpt microwave as door gift.. ekon plak adiah cabutan btuah tempat yg ke-9.. rezeki ni pasal ari tu ingat nak pasang ekon kt bilik ..tp ada hal sket x jd beli..thn lepas dpt bonus pasang kt hall ..rupanya nak dpt free.. syukurr.. mama n maryam doakan thn depan semoga ayah menang beso ek..dpt p disneyland plak ke..hehehe.. tq to mak tok yg sggp dtg naik motor ke sini ngan cu mir pasal nak temankan km ..ayah maryam dinner sampai kol 11 lbh.. sejak akhir2 ni maryam ni ada nampak benda asing kt umah so sy mcm seram2 manja gitu..hiks ..len kali la cerita.. microwave km dah rasmi smlm..stim ikan talapia..(sy on diet- heppp jgn gelak) ekon x amik lg.. nanti kena bayo upah pasang je dlm rm150 kot.. yeeaaahhhh.. hepi pasal dpt free.. :P

*************************************************************************************

*esok ayah maryam ada interview ...mama doakan ayah bjaya ..aminnnn

Wednesday, July 30, 2008

Jus Kurma


ni n3 khas utk oli.. ni la rupanya jus kurma yg maryam mkn..kwn sy yg kenalkan ngan jus ni.. niza namanya.. bagus tau.. nampak la perubahan pd maryam.. terus sy stopkan segala vitamin dia n minyak ikan.. al-hamdulillah jus ni baik utk maryam ...cubalah..

Tuesday, July 29, 2008

suke




Lama dah buat benda ni, tp xde masa nak tepek kt blog..suke2..tgk blog diana@mamaAdam la ni.. mcm besh jek.. so layan je la kan.. hehe maryam semakin petah bcakap.. selalu buat mama n ayah dia teruja n rindukan telatah dia yg cute tu.. nanti la bila2 free (bila la masa free nak ada? huhuhu) sy mskkan video dia nyanyi.. mcm x pcaya je maryam leh nyanyi byk lagu.. hehe.. baca bismillah, zikir2 pendek pun maryam dah boleh.. klu sy ngucap nanti maryam sambung sampai rasulullah... al-hamdulillah... doa mkn mmg terer abeh sampaikan kdg2 tgh sedap suap mknan maryam suh km stop pasal dia nak baca doa mkn..iskh.. masa belum mkn suh baca x mo.. umm sabo je la..

pssttt adikkkk mama & ayah sayang adik satu dunia :) semoga Allah panjangkan umo mama & ayah agar dpt mendidik adik agar jd insan yg bguna ...Amin..

Thursday, July 17, 2008

me :(

saya sgt down hari ini, letih, kecewa, marah, terkilan , gelisah dan mcm2 perasaan lg... semuanya serba tidak kena, memualkan....tido mlm yg terganggu... semoga Allah berikan kekuatan serta kesabaran kepada sy dlm menangani hari2 yg mendatang...... my dear en.abu..peliss help me.. :(

mggu dpn 1 week sy xde ek..p conference ICA kt KLCC..sila jgn rindu sy :P klu ada masa n x letih sy akan update blog dr umah..ada utang 2 tag nih..dr nieza n maria..huhu ampunn ..nanti daku buat ek.. :)



Tuesday, July 15, 2008




yeahh dpt award ni from zuera & oli :)... so sy dgn ini menganugerahkan award ini kepada link kawan2 yg ada di blog sy :) terutama pada yg updated sekurang-kurangnya 3 kali smggu tp x kisah la..1 mggu sekali pun ok..ye la suma pun ada keja lain..hiks.....ambik la ek..jgn segan2....

Saturday, July 12, 2008

:)

hehehe....syoik2....dapat ni !!! leh la menembak sesuka ati...al-hamdulillah :)

Friday, July 11, 2008

Kerja, kerja & kerja

Hari ni sy bertekad/azam utk mem"bakar" DVD & VCD ..x faham ek? ni pasal kerja sy la nak terangkan pun payah..sapa yg tau dia taulah...kerja yg sentiasa berterusan klu x buat suma akan tersangkut .....hehehe..harap sy berjaya mengosongkan/mengurangkan external hard disc pada hari ini... pening pala nih..tp xpe insya-Allah suma akan ok... yakin boleh !!! mujur meeting ptg ni batal..yehaaaaaaaaaaaaa..semangat !!! semangat !!!

Thursday, July 10, 2008

Perkembangan Maryam - 2 thn 2 bln 3 mggu 2 hari


~ suka nyanyi.. mcm2 lagu dia nyanyi terutama bila naik keta..mama x leh nyanyi.. nanti maryam kt salah.. huhu
~ semakin pandai bcakap n buat ayat..sggh x sangka...selalu mama n ayah tkejut..tp bangga sgt2..
~ cepat merajuk... org yg marah tu yg kena pujuk semula klu x mlm2 ngigau sampai pg.. ikut perangai sapalah ni..iskh...cikgu dia x leh tipu ..so klu siang2 dia gaduh ngan kwn..cikgu dia akan pastikan derang bbaik semula.. klu x maryam akan ngigau n moody...
~ dah kenal barang/baju/hp n etc ..maryam tau sapa punya...
~ suka tgk album.. kenal n ingat nama hampir suma org yg dikenali...
~ suka tgk cermin then sengih2... cute sgt... klu nak p jalan2 mesti dtg kt mama then suh pakaikan dia lipstik.. calit la main2...
~ mama n ayah dah jarang dpt peluang pakaikan baju/suar maryam.. suma nak buat sendiri.. besar anak mama ni... cepat sggh masa blalu... rindu masa maryam kecik2...
~ pandai make-up main2.. klu tgk katalog leno/avon/cosway kt bahg make-up tu suka sgt.. mula la buh celak, eyeliner, blusher n lipstik kt muka mama... belajar kt taska la tu.. hihihi...
~ suka pakai inai... cikgu dia rajin sggh melayan... dah 2 kali dia pakai inai n sgt behave mengikut kt cikgunya.. gudgurl!!!

Wednesday, July 09, 2008

Maryam&Co cuti2..







seronok blk kg... ni antara pic2 yg sy amik..see pic maryam n ayah je yg byk..sy gak yg kureng.. maryam sy bg 8/10 bintang pd tingkah laku sepanjang perjalanan..2 bintang sy tolak pasal suka nangis klu ngantok...pastu nangis x mo msk keta bila dah sampai kt penang..memula takot nak jln2 dlm feri..sekali ilang pening..amik ko..nangis bagai kena dera bila nak msk keta... jenuh nak pujuk..mkn minum suma ok..good gurl la maryam nih...len kali kite jln lg ye sayang.. pasni klu ada rezeki nak try bw maryam naik flight plak.. kl-A.star dl..klu pas leh arr p sabah@swak.. tp x tau bila..rancang dl..hehehe ayah sila o/s kt belah2 sana ye..leh mama n adik ikut.. :P

km blk kg 4-7hb ari tu..maryam mcm besa hepi jek..mak tok ikut sama..saje bw mak tok jln.. kali balik x de sesi beli belah.. sesi berehat kt umah n p umah sedara-mara n dusun tok su maryam jek.. bw keta mama mana muat..barang2 km je dah penuh blkg.. hehe..tp sempat la rembat baju maryam 3 pasang..buat basahan.. ok ler tu..

Tuesday, July 01, 2008

tarikh2 penting & to do list - July 2008

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Emo Graphics

~ 2hb Besday Halim - x transcriber [dah tua dah oii hahaha]
~ 2hb amik spek baru - hubby blanja tiap2 kali dpt bonus [yehaaaa... makasih bi !!!]
~ 3hb briefing new salary [yabedabeduuuuuuuuuu]
~ 4hb = 1 Rejab 1429H ni genap 3 bulan abah "pergi" :(
~ 4 - 7hb blk kg hubby - alor setar [best2..bi nak p penang!]
~ 5hb Besday Maria- x transcriber [ best x UKM? kihkihkih]
~ 10 & 12hb Besday TDSH & TDM
~ 15hb hari ke - 100 abah xde.............
~ 15hb program galakan membaca - plf [ budak2 sekolah nak dtg]
~ 16hb amik 1/2 day maryam ada app @ klinik ENT - hospital sg. buloh [rasa mcm nak amik 1 day leave jek]
~ 21-27hb ICA - KLCC [1 week xde kt opis - pheww]
~ 27hb ulang thn ke-7 1st date me & en. abu :) [biiii... jom p sek 9 tempat 1st date kita !!!]

kesimpulannya..bulan 7 ni sy bz..huhuhu..ada lg tu kena tambah...iskhiskh.. td tgk plak bulan 8 punya planner pun dah penuh gak.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Related Posts with Thumbnails