Followers

Thursday, June 26, 2008

Tensen


KALAU LA BOLEH MCM NI..SYORGA !!! UMMMMMMMM

Banyaknya kerja...x tau nak buat mana dulu..uhuk...semoga sy diberikan kesihatan yg baik agar sy dpt menjalankan tugas yg telah diamanahkan... Ya Allah permudahkanlah segala urusan saya... Aminnnn...

Tuesday, June 24, 2008

:: Macam-macam Maryam ::




Al-Hamdulillah..maryam dah pandai ikut ayah or mama solat...tp x baca apa la..maryam just ikut apa yg ayah buat... :) sebak je tgk..semoga maryam jd anak yg solehah..AMinnn..



Twinkle twinkle little star
How I wonder what you are
Up above the world so high
Like a diamond in the sky
Twinkle twinkle little star
How I wonder what you are


Burung Kakak Tua
Hinggap Di Jendela
Nenek Sudah Tua
Giginya Tinggal Dua
Letchum..Letchum....
Letchum Ula-la
Letchum..Letchum....
Letchum Ula-la
Burung Kakak Tua


Rasa sayang hey
Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey

Rasa sayang hey
Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey


Hihihi..pic atas maryam solat..tp dah namanya budak..nyanyi pun dia suka..kelakar sgt klu dgr sora maryam...next N3 sy letak video maryam nyanyi...abeh basah mic...rasa 1 bulan lg kena beli mic baru la..LOL LOL LOL

Friday, June 20, 2008

Munajat di malam hari...

Allah SWT berfirman,

"Barangsiapa yang berdoa kepada Ku pasti akan Aku kabulkan,
barangsiapa yang memohon pada Ku pasti akan Ku beri,
dan barangsiapa yang memohon ampun pada Ku pasti akan Ku ampuni"


BISMILLAHIRRAHMAANI RRAHIIM

Ya Allah
Segala puji hanyalah milik Mu
Segala keagungan hanyalah milik Mu
Engkaulah Pemilik Kehidupan
Kami angkat kedua tangan kami
Kami memohon Petunjuk Mu
Kami memohon Bimbingan Mu
Kami memohon Tuntunan Mu
Curahkan hidayah dan inayah Mu
Goncangkan dada kami dengan Nama Mu
Penuhi dada kami dengan Nur Mu
Sinari kami dengan gemerlap Asma Mu

Ya Allah
Kami memohon dengan Nama Mu Yang Agung
Dengan Nama Mu Yang Suci
Dengan Nama Mu Yang Mulia
Engkau yang meninggikan langit tanpa tiang
Engkau yang bersemayam di atas Arasy
Engkau yang menundukkan matahari dan bulan
Engkau yang mengatur segala urusan
Duhai Dzat Yang Maha Pengasih
Yang Maha Mengetahui diri kami
Yang Mahadekat

Engkau yang lebih dekat dari urat nadi
Engkau yang menciptakan nadi kami
Engkau yang menciptakan fikiran kami
Engkau yang menciptakan nurani kami
Engkau yang memberi kami kehidupan
Engkau yang meniupkan ruh dalam diri kami
Engkau yang mengasihi kami
Engkau yang menyayangi kami
Lebih dari kasih sayang ibu yang menyusui
Engkau yang r ibu an kali jutaan kali mengasihi kami
Ya Allah inilah kami

Lidah kami sering berkeluh kesah Ya Allah
Lidah kami sering bergunjing Ya Allah
Lidah kami sering berkat kasar Ya Allah
Lidah kami sering menyakiti sesama Ya Allah
Lidah kami jarang menyebut Nama Mu Ya Allah
Lidah kami kelu memanggil Nama Mu Ya Allah

Dengarlah Ya Allah
Lidah yang kotor ini menyebut Nama Mu
Lidah ini mungkin pernah memakan makanan yang tidak halal sumbernya Ya Allah
Kami mohon izin Ya Allah
Lidah ini memanggil Nama Mu Ya Allah
Ampuni kami Ya Allah

Tuntunlah lidah kami Ya Allah
Bimbinglah ucapan kami Ya Allah
Untuk memohon dan bermunajat pada Mu Ya Allah
Ya Allah hati kami bergetar

Membayangkan dosa-dosa yang pernah kami lakukan
Membayangkan kesalahan-kesalahan kami
Membayangkan Engkau yang selama ini begitu mengasihi
Engkau yang selama ini begitu menyayangi
Tapi kami tidak pernah membalas cinta Mu Ya Allah
Kami tidak pernah mencintai Engkau
Padahal Engkau mengasihi kami menyayangi kami
Padahal Engkau begitu merindukan kami
Berapa lama kami lupakan Engkau

Ya Allah
Betapa besar kasih sayang Mu
Hingga Kau beri kami ruh mulia ciptaan Mu
Betapa sayangnya Engkau pada kami
Tapi kami menzalimi Engkau
Kami jauhi Engkau
Kami lupakan Engkau
Kami anggap Engkau tidak ada
Kami anggap Engkau tidak nyata
Padahal selama ini Engkau begitu mencintai kami

Engkau turunkan air ke muka bumi
Sehingga kami boleh minum
Engkau tumbuhkan padi di muka bumi
Sehingga kami boleh makan
Engkau ciptakan segala-galanya untuk kami
Sehingga kami boleh menikmati kesemuanya itu
Nikmat Mu terlalu banyak untuk kami
Betapa Engkau mencintai kami
Betapa Engkau mengasihi kami

Ya Allah
Engkaulah tumpuan hidup kami
Engkaulah sandaran hidup kami
Engkaulah pegangan hidup kami
Engkau tempat kami bergantung

Ya Allah
Sesungguhnya kami memohon pada Mu
Dengan segala kerendahan hati
Dengan segala klepasrahan
Kami mengharap Ampunan dan Petunjuk Mu
Agar kami sentiasa dalam Redha Mu

AMIN YA ROBBAL AALAMIIN

Wednesday, June 18, 2008

:: Tensen tul la ::

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Emo Comments


Huhuhu nak luahkan perasaan nih ..geram dan benci (x baik wooo) sgt bila tgk pemandu yg memandu sambil makan angin dikala org sibuk nak sampai opis cepat or nak ptg2 time nak blk umah ..huh... xde la saya perhatikan sejak petrol naik nih ramai sggh org bw slow ya amat..sy x kisah klu dia nak bw 60km/sj pun tp klu dah nama hiway sila ke lorong kiri ek... ganggu org sggh la..klu nak dok lorong tgh tu bw la 80-90km/sj ok la kan..ni x...lori yg dok lorong paling kiri pun bole potong dia lg.. eeeeeee ngek sggh la pemandu itu..dah yg paling x best pemandu itu adalah pompuan..tolong la weiii.... Pastu boleh plak kt traffic light ada srg tu thegeh2 keta depan dah sket punya jauh dah dia br nak msk gear pastu slow2 je jln..siap tgn kt kepala..jemur tiak kot..uhuks...dah la ada antara fraffic light tu kejap je ijau nyeh..merah yg lama... geram sggh sy..dan pemandu itu adalah lelaki... cisss...mmg selalu sy perhatikan..maklum la ari2 travel jauh dr s.alam ke pjaya..dah bape thn dah.... tu belum lg yg suke2 hati nak nyelit... Pada pemerhatian sy yg selalu selit2 ni lelaki..x kisah sgt klu derang selit secara bhemah.. maksudnya x susahkan org lain.. byk kali sy tkena..x kira la laki ke pompuan..bg signak terus nak himpit msk..bodo piang betul la..ingat dah ada lesen beso ke bila bg signal.. tgk la dl selamat ke tdk..ni main redah jek..sabo je la aku...
Abeh dah luahan perasaan.. :P umm lega sket... okeh cerita lain plak..

**************************************************************************************

Maryam ni dr kecik suka sgt masuk masjid..masa dia kecik suka nangis..jd sy n en. abu selalu bw dia pusing2 area masjid..n tiap kali nampak masjid km kt tu Allah..so sampai la ni klu nampak masjid maryam akan jerit mama/ayah Allah sambil tunjuk ... :) Al-Hamdullilah.. tp hehehe yg klaka nya klu dia nampak kubah shopping komplek pun dia kt Allah.. umm klu sy kt bukan la ..dia marah2..mak tok kt biar la Allah kan ada dimana2...betul kan? klu pegi pjaya mesti pegi masjid..maryam suka sgt... ari tu masa pegi jenjalan kt masjid wilayah yg cantik tu pun maryam hepi.. byk gak masjid yg maryam dah pegi... siap kt nak jumpa Allah yg x thn tu.. seriau sy tau.. sejak akhir2 ni maryam ni dah jd penakut..umm kt sekolah ada la baik buruknya..padahal sebelum ni ok je nak msk bilik sowang2..x kira cerah atau gelap..la ni x mo dah..siap kt ada antu...huhuhu.. sapa plak bw ajaran sesat kat anak sy nih ? (maryam sayang..mana ada antu...mama x mo adik jd penakut.. camne nak tido sowang2 nanti? bilik adik dah mama buat cantik2..pastu nak tido ngan mama n ayah..)

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Kisses Graphics



note buat maryam
: adik...mama n ayah sayang sgt pada adik :) kasih yg xde btepian..semoga adik membesar dgn sempurna sebagai insan solehah..amin

Monday, June 16, 2008

Selamat Hari Bapa to Ayah :)

mama & maryam sgt sayangkan ayah...terima kasih kerana jadi ayah yg hebat, baik dsbg buat kami :) semoga Allah merahmati keluarga kita...

Wednesday, June 11, 2008

ujung mggu maryam&co :)

7 jun 2008@putrajaya

Peace !!!(tgk jari maryam..hahaha..dia tgh set jari, ayah dah amik pic dia...)


manja ayah nih..


Budak Comot mama&ayah :P


8 jun 2008@Cineleisure

mamam @ McD :)


anak cina dua beranak..LOL LOL LOL

Related Posts with Thumbnails