Followers

Wednesday, April 09, 2008

Mencari sahabat sejati...

Cerita yang menarik mengenai betapa sukarnya untuk mencari seorang sahabat sejati walaupun ianya darah daging sendiri.. Begitulah ragam manusia, apabila senang ramai manusia akan mengerumuni tapi bila susah sorang pun tak nak dekat.. Huhuhuhuhu…

Memang diakui memang sukar untuk mencari sahabat.. Kawan memang ramai tapi dalam banyak-banyak kawan tu belum tentu satu pun yang akan terus menjadi sahabat anda sehingga akhir hayat.. Malahan pasangan anda juga tidak semestinya akan menjadi seorang sahabat..

Dalam mencari sahabat kadang-kadang kita sentiasa ditipu dengan tingkah laku seseorang.. Rakan yang disangka sahabat sanggup menikam kita tatkala kepercayaan diberi manakala rakan yang disangka musuh sanggup menghulurkan bantuan.. Memang dunia ni penuh dengan keunikan.. Setiap insan memiliki personaliti yang berbeza..

Akan berjumpakah saya dengan sahabat sejati?? Adakah ianya masih wujud di alam maya ini atau mungkin saya terlepas pandang dan tidak tahu menilai sahabat.. Mungkinkah saya agak cerewet dalam memilih sahabat?? Wallahualam..

copy dr blog ligakampung ......umm akan berjumpakah sy dgn sahabat sejati?

1 comment:

Mama Mya said...

salam.. hope mama maryam tabah menghadapi segalanya..
mencari kawan sejati bukan senang tapi mencari musuh memang senang..
(apa daa akak merepek nie)
hope mama maryam berjumpa hendaknye kawan sejati..
KITA PUN KAWAN KAN?? SEJATI KE?? HEHEHE (gurau tuk mama maryam hepi-hah kan dah senyum tue)

Related Posts with Thumbnails