Followers

Monday, April 30, 2007

Hepi Bzday Hubby...

Selamat Hari Lahir Hubby !!!! (29 April 2007)

Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, jadi ayah dan suami yg soleh. Love you.....

Wednesday, April 25, 2007

Cuppycake Song

You're my Honeybunch,
Sugarplum Pumpy-umpy-umpkin,
You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop Snoogums-Boogums,
You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear


suke la dengar lagu ni...comel sgt!!!

Tuesday, April 24, 2007

Pengumuman.............

Assalamualaikum semua,

Org nak wat pengumuman ni bahawa kami nak wat sedikit acara makan2 pada hari Sabtu 5 mei 2007 pukul 4.00 ptg sampai makanan abihhh sempena besday anak, suami dan anniversary . Jd kami ingin menjemput semua kwn2 dtg ke rumah di Shah alam U5. Jemput datang yeee.....

Thursday, April 19, 2007

Sweetheart Mama


Selamat Ulang Tahun yg Pertama Sayang !!!

Tuesday, April 17, 2007

Khas Buat Anakku Annur Iman Syahirah


Assalamualaikum Sayang Mama,

Setahun yang lalu pada tarikh 17 April 2006, hari isnin, pukul 5.58ptg di PPUM lahir la seorang puteri yang dinanti2kan oleh mama dan ayah, seberat 2.74kg(ringan jer). Zuriat yang amat dinanti bagi setiap pasangan yang telah bernikah. Al-Hamdulillah Allah SWT telah memberikan izin-Nya untuk mama dan ayah merasa kebahagian yang bukan semua orang dapat merasainya dengan menganugerahkan angel yang sihat dan tomei tu. Kami namakan Annur Iman Syahirah Binti Abu Hasanif. Pada minggu2 pertama anak mama dan ayah lahir banyak sangat dugaan yang datang. Anak kesayangan mama kena demam kuning dan kita berdua di wardedkan dari hari isnin -khamis. Kita dapat balik pun pasal mama dah nangis2 x nak duk kat ward. Nasib baik balik rumah anak mama semakin sihat, kesian ayah ngan mak tok p pusing kedai cari ubat nak baikkan demam kuning anak mama. Pastu ada satu malam mama anak mama minum susu dan tersedak...anak mama diam jer, badan plak lembik semacam..mama masa tu dah rasa mcm tak blh bernafas...andainya terjadi apa2 pada anak mama..mama mati....mama rasa mcm nyawa mama melayang jer... banyak kali terjadi peristiwa ni ...mama, ayah, mak tok, tok & nenek pun panik. Mama pernah berlari-lari turun naik tangga nak cari org nak bawa anak mama p klinik pasal anak mama tersedak dan kebetulan ayah kerja, tinggal mama ngan mak tok jer, masa tu baru seminggu umur anak mama. Mama sanggup dan dah tak fikir apa yang penting anak mama selamat, mama tak menyesal kerana kasih mama mengatasi sakit yang mama tanggung. Syukur la semakin lama anak mama semakin pandai minum susu, ni semua gara2 puting susu berlubang besar, mana la mama dan ayah tahu yang puting botol susupun ada saiz...tu la anak mama tak nak breast feeding :-) Hari demi hari sayang mama sorang ni semakin membesar dan menunjukkan perkembangan yang sepatutnya...Syukur kapada Ilahi . Hari ni umur angel mama genap setahun...sesungguhnya pengalaman mengandung, melahirkan dan membesarkan sayang adalah pengalaman yang sangat berharga, tak dpt ditukar ganti atau di beli. Semoga puteri mama dan ayah membesar dengan sihat, bijak pandai, hormat org tua dan menjadi anak yang solehah. SELAMAT HARI ULANG TAHUN YANG PERTAMA SAYANG.....Mama dan ayah SAYANG 'adik' !!! Muahhhhh...

MAMA & AYAH
Before I was a Mummy (taken from sity29.blogspot.com)
Before I was a MumI made and ate hot meals.I had unstained clothing.I had quiet conversations on the phone.Before I was a Mum,I slept as late as I wantedAnd never worried about how late I got into bed.I brushed my hair and my teeth everyday.Before I was a MumI cleaned my house each day.I never tripped over toys or forgot words of lullabies.Before I was a MumI didnt worry whether or not my plantswere poisonous.I never thought of immunizationsBefore I was a MumI had never been puked onPooped onSpit onChewed onPeed onOr pinched by tiny fingersBefore I was a Mum I had complete control ofMy ThoughtsMy BodyAnd my mind.I slept all night.Before I was a MumI never held down a screaming child sothat doctors could do testsOr give shots.I never looked into teary eyes and cried.I never got gloriously happy over a simple grin.I never sat up late hours at nightwatching a baby sleep.Before I was a MumI never held a sleeping baby justbecause I didnt want to put it down.I never felt my heart break into amillion pieces when I couldnt stop the hurt.I never knew that something so smallcould affect my life so much.I never knew that I could love someoneso much.I never knew I would love being a Mum.Before I was a MumI didnt know the feeling of having myheart outside my body.

Monday, April 16, 2007

nak bebel apa ek?

salam semua,

setelah sekian lama tidak menulis hari ni tetiba rasa mcm nak tulis sesuatu..tp nak bebel apa ek? emmm..org nak inform pd sapa2 yg membaca blog ni yg my baby annur iman syahirah binti abu hasanif dah nak pandai jln..blh la 2-3 tapak..syyyyooookss nyerrrrrrr.... mcm x caya jer..tp percayalah..tu pun kira lmt psl anak jiran org 10 bulan dah bertatih, sethn dah boleh berlari...lg satu nak bgtau sok (17/04/07)besday my baby yg pertama..hahahaha kpd kwn2 yg terbaca blog ku ini ...hadiah jgn lupa ek... :-) insya-Allah klu jadik nanti org akan buat sket mkn2 sempena besday my baby , hubby( umur brp bi?) & anniversary yg ke -3. jemput la dtg ek nanti org wat announcement... ingat nak buat rojak ayam sbg main menu..ok x? ke ada sape2 bleh bg idea? x tau la nak watpe...sila la bg cadangan ek...

Related Posts with Thumbnails