Followers

Thursday, January 04, 2018

Ya Baari




 بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Al Baari
The Maker
Yang Maha Pembuat / Yang Menerbitkan Makhluk / Maha Menjadikan – Ia menjadikan segala-galanya, iaitu mengadakan sesuatu yang bernyawa yang ada asal mulanya.


Fadhilat Al-Baari

  • Sekiranya dibaca ‘Ya Baarii’ sebanyak 100 X selama 7 hari berturut-turut, ketika berada di dalam kesukaran atau sedang sakit; Insya’Allah akan terlepas dari kesukaran & sembuh dari penyakit tersebut.

  • Jika perempuan mandul berpuasa 7 hari dan ketika berbuka membaca “Al-Baariul Mushawwiru” sebanyak 21 X. Insya’Allah dikurniakan anak lelaki.

  • Sesiapa yang berzikir ‘Ya Baari’ pada siang hari sebanyak 100 X, Insya’Allah ia akan selamat dari kebinasaan dan tidak akan merasa takut ia di dalam kubur.

  • Sesiapa yang membaca ‘Ya Baari’ sebanyak 100 X, selama 7 malam berturut-turut, Insya’Allah akan disembuhkan segala penyakit yang dihidapinya.

Ya Allah sembuhkanlah segala penyakitku... berikanlah kesihatan kepada tubuh badanku. Aamin.

Copy & Paste : https://shafiqolbu.wordpress.com/2011/10/27/fadhilat-asma%E2%80%99ul-husna-%E2%80%93-al-baari/

Wednesday, January 03, 2018

Selamat Tahun Baru 2K18




As salam. 

Selamat Tahun Baru ! 2K18

Alhamdulillah usia kita semua dipanjangkan dan sampai kita semua ke tahun 2018. Semoga segala urusan kita dipermudahkan Allah, diberikan kesihatan tubuh badan dan sentiasa dalam rahmat Allah SWT.

Annur dah darjah 6. Mama & ayah dah berdebar2, anak nak UPSR tahun ni hahaha kaluit ja, Annur rilek je pun. Doa yang baik2.Semoga Annur boleh buat yang terbaik.Rutin setiap tahun, hari pertama mama & ayah akan cuti utk hantar dan ambil Annur. Semoga semua ini menjadi kenangan indah untuk Annur. Mama & ayah dah berjanji selagi Allah izinkan setiap hari pertama Annur ke sekolah kami akan cuti  begitu juga kalau ada rezeki Annur masuk mana2 IPT mama & ayah akan cuti. Insha Allah.


Hingga berjumpa dilain entry. 

Rabu 03/01/2018


Friday, January 22, 2016

Cubaan Auto Publish setelah setahun lebih tidak menulis...


 Testing lama dah x buat auto publish. byk dah lupa. mmg bkaratlah tentang blog suma. takpalah. pelan2 kayuh :)



Monday, January 18, 2016

Tahun 2016



As salam semua,

Hari ni dah 18 Januari 2016. Cepatnya masa berlalu. Mood untuk menulis tah ke laut dalam manatah. Hajat di hati nak kembali menulis. Kenangan utk masa hadapan. Hahaha. Kdg2 boleh rujuk blog sendiri utk tgk tempat makan ke etc. harap2 2016 memberi sinar baru. 

Penghujung 2015 saya mc 23 h + 5 H disebabkan retak pada ibu jari kaki kanan. Kalau tanya camne boleh terjadi. Ermm itulah namanya malang. Merasa la mc lamaaaaa haha nk merasa mc 3 bulan tak tahu bila. Dapatlah 2 kg naik dlm masa 1 bulan tu. Hikhikhik.


Thn 2016 diuji dengan Annur kena sakit mata ( kita suma sakit muntot)  dari sabtu 9 Jan sampailah ke hari ni masih belum ok. dah ke Klinik Pakar pun. Hari ni suami pula kena sakit mata ( kita suma sakit muntot) dpt mc 3 hari.  saya pula kena demam virus, ulser dlm tekak dan terkini batuk-batuk-batuk-batuk-batuk sampai semput, sakit dada. mcm2 petua dah try, tggu baik je la. Insya Allah.


mata anak bertuah :)


oklah nanti sambung lain. sejak tak sihat ni bawa bekal p opis. ala2 bento gak hihihi. tp nasi putih + sup ayam je pun. pastu air asam jawa (harap@ legalah batuk ni). Nangka + garam ( petua utk hilangkan batuk) .. kira lengkap gak la bento SMT hari ni.

ok babai! 

Friday, August 22, 2014

26 Syawal





As salam....

Just nak bgtau.. lepas raya ni berat badan dah naik 2 kg.. ramai yg tego nmpk berisi sgt ...huwaaaaa rasa dah makan sket tp ttplah naik gak badan. hadoiiiiii panjang sket... bukan salah sesiapa, salah diri sendiri. mmg tak bersenam langsung.
 
 ni lagi la tak boleh nak bsenam sebabnya pada 4 ogos 2014 saya terjatuh tangga. kalau orang tanya mcm mana bleh jatuh.. entahlah..saya tak pasti. rasa seperti kaki ditarik ke bawah. maybe tgh khayal pada masa tu... dah jam 1 time tu. nasib tak terduduk/tertoggeng/terlentang etc kalau tak..... mcm mana la pinggang & pinggul... malang tak berbau kan.... now dah beransur pulih. tggl lagi saraf tak ok lg.. tisu mcm dah ok. Doktor kata cedera tang  saraf & tisu. now dah start buat fisio di hospital Sg. Buloh. apa pun al-hamdulillah ujian lepas raya Allah nak bagi.... sihat pun ujian dari Allah juga.. maka MC lah saya selama 2 weeks. Doktor suh pakai tongkat utk elak tisu lg koyak.. hehehe x kuasaaaaa... xpe kita jalan slow2 jer. ok enough pasal kaki ku. 

tak bawaa kabel plak... klu tak bleh transfer pic..hehehe

nanti sambung cerita ... nak p makan2 (2nd round) di seksyen lain.... mcm2 makanan ada hihihi...




Related Posts with Thumbnails