Followers

Friday, January 22, 2016

Cubaan Auto Publish setelah setahun lebih tidak menulis...


 Testing lama dah x buat auto publish. byk dah lupa. mmg bkaratlah tentang blog suma. takpalah. pelan2 kayuh :)



Monday, January 18, 2016

Tahun 2016



As salam semua,

Hari ni dah 18 Januari 2016. Cepatnya masa berlalu. Mood untuk menulis tah ke laut dalam manatah. Hajat di hati nak kembali menulis. Kenangan utk masa hadapan. Hahaha. Kdg2 boleh rujuk blog sendiri utk tgk tempat makan ke etc. harap2 2016 memberi sinar baru. 

Penghujung 2015 saya mc 23 h + 5 H disebabkan retak pada ibu jari kaki kanan. Kalau tanya camne boleh terjadi. Ermm itulah namanya malang. Merasa la mc lamaaaaa haha nk merasa mc 3 bulan tak tahu bila. Dapatlah 2 kg naik dlm masa 1 bulan tu. Hikhikhik.


Thn 2016 diuji dengan Annur kena sakit mata ( kita suma sakit muntot)  dari sabtu 9 Jan sampailah ke hari ni masih belum ok. dah ke Klinik Pakar pun. Hari ni suami pula kena sakit mata ( kita suma sakit muntot) dpt mc 3 hari.  saya pula kena demam virus, ulser dlm tekak dan terkini batuk-batuk-batuk-batuk-batuk sampai semput, sakit dada. mcm2 petua dah try, tggu baik je la. Insya Allah.


mata anak bertuah :)


oklah nanti sambung lain. sejak tak sihat ni bawa bekal p opis. ala2 bento gak hihihi. tp nasi putih + sup ayam je pun. pastu air asam jawa (harap@ legalah batuk ni). Nangka + garam ( petua utk hilangkan batuk) .. kira lengkap gak la bento SMT hari ni.

ok babai! 

Friday, August 22, 2014

26 Syawal





As salam....

Just nak bgtau.. lepas raya ni berat badan dah naik 2 kg.. ramai yg tego nmpk berisi sgt ...huwaaaaa rasa dah makan sket tp ttplah naik gak badan. hadoiiiiii panjang sket... bukan salah sesiapa, salah diri sendiri. mmg tak bersenam langsung.
 
 ni lagi la tak boleh nak bsenam sebabnya pada 4 ogos 2014 saya terjatuh tangga. kalau orang tanya mcm mana bleh jatuh.. entahlah..saya tak pasti. rasa seperti kaki ditarik ke bawah. maybe tgh khayal pada masa tu... dah jam 1 time tu. nasib tak terduduk/tertoggeng/terlentang etc kalau tak..... mcm mana la pinggang & pinggul... malang tak berbau kan.... now dah beransur pulih. tggl lagi saraf tak ok lg.. tisu mcm dah ok. Doktor kata cedera tang  saraf & tisu. now dah start buat fisio di hospital Sg. Buloh. apa pun al-hamdulillah ujian lepas raya Allah nak bagi.... sihat pun ujian dari Allah juga.. maka MC lah saya selama 2 weeks. Doktor suh pakai tongkat utk elak tisu lg koyak.. hehehe x kuasaaaaa... xpe kita jalan slow2 jer. ok enough pasal kaki ku. 

tak bawaa kabel plak... klu tak bleh transfer pic..hehehe

nanti sambung cerita ... nak p makan2 (2nd round) di seksyen lain.... mcm2 makanan ada hihihi...




Tuesday, February 18, 2014

Petua yang baru saya dpt bg melegakan BATUK

Cepatnya masa berlalu....

rasa canggung nak update blog hehehehe... kdg2 dah log on tp idea terus hilang atau rasa kosong, byk luahan rasa tp tak dpt nak dikongsikan, hahaha geramm but what to do? hadap je la... saya bukan muda nak emo2 cam dulu2 hekhekhek now time to muhasabah diri .. kan kan kan kena byk lihat diri sendiri sebelum menunding jari.. ...now time perbetulkan diri... ewahh sejak2 rajin duduk di kaunter opis ni rasa makin penyabar plak.... miahahahaha

Saya kurang sihat sejak akhir2 ni but now dah bertambah sihat...almost 2 weeks demam, bengkak tekak & batuk... sampai tak tahu nak makan ubat apa lagi..

Now - Mak tok & Annur dah tunjukkan tanda2 tak sihat, hari ni Annur tak ke sekolah keb & agama

sebenarnya nak kongsikan Petua untuk Melegakan Batuk

Nangka ( tak kira nangka madu or kampung ) perap ngan garam 
sekali makan 3 ulas ..jgn lupa selawat...

ulang tiap kali batuk teruk ...

petua dari bos saya... insya-Allah berkesan :) agaknya beliau pun stress dgr saya batuk non-stop bila tiba gatai tekak..


Monday, September 23, 2013

cerita saya


salam semua


lama betul saya tak menulis, mood menulis mmg dah lama takde ..nak tutup blog ni sayang plak :( 
al-hamdulillah kehidupan kami sekeluarga masih seperti thn lepas..hahaha masih belum ada tanda2 nak menambah ahli keluarga baharu :) annur kekal sebagai anak tunggal setakat hari ini... lain2 hal macam biasa, seperti dulu2 juga... cerita hal kerja ermm bulan sepuluh ni saya akan tukar ke seksyen lain, sedihnya nak tinggalkan tempat sekarang ni..dah mesra ngan staff seksyen ni... lepas ni saya akan byk berada di kaunter dewan penyelidikan di Arkib Negara Malaysia ... saya ditukarkan ke seksyen rujukan dan akses ..tak apalah terima dgn hati terbuka, boleh belaja banyak benda2 baru :) 

oklah sampai di sini saja...nanti bila2 free sambung lagi cerita :)


muahhhhhhhhhh

 


Related Posts with Thumbnails